пʼятницю, 29 серпня 2008 р.

КИЇВ – МІСТО СВІТОВОГО РІВНЯ?

Press release

ВИХІДНІ ДАНІ – Світовий розроблювач ігор, компанія Parker Brothers, починає міжнародне голосування, щоб знайти 22 найбільших міста у світі, які повинні бути включені в нову Монополію Here & Now: рейтинг гри в містах світу – і Київ серед номінантів!

З 22 січня 2007 в 14.00 за Гринвичем/Середній час за Гринвичем, фанати гри монополія всього світу можуть завітати на www.monopoly.com, залишивши свої голоси онлайн, щоб допомогти створити перший міжнародний випуск гри. Виборцям пропонують голосувати за кожні 10 великих міст щоденно, які будуть відкриті до 28 лютого 2007 року. Місто, яке отримає більшість голосів, буде у списку з найвищим рівнем вартості орендованої власності.

Двадцять міст, які отримають більшість голосів, стануть частиною історії Монополії як перші міста, відібрані для рейтингу гри в містах світу. Однак, два місця в цьому рейтингу передбачені для міст, які номіновані на звання «найбільшого міста у світі» шляхом голосування wild card. В конкурсі на найвищий рівень орендованої власності може прийняти участь будь-яке місто чи країна світу, а це значить, що і у Одеси і у Бердичєва є рівні шанси потрапити в рейтинг подібно Києву. Переможці wild card займуть місця як міста чи країни з найнижчим рівнем вартості орендованої власності.

“Монополія – найпопулярніша натсільна гра у світі, яка здатана подолати культурні бар’єри,” сказала Елен Мартин, директор глобального бренду “Монополія”. “Більш ніж 750 мільйонів людей грають в ГРУ, з тих пір, як вона вийшла на ринок майже 75 років тому, і її популярність, воочевидь, не збирається падати.”

“Фінальний результат Монополії Here & Now: Світовий Випуск може бути настільки ж дивним як і голосування, які проводяться в кожній країні,” сказала Мартин. “Тільки час покаже, яким виявиться голосування, і ми сподіваємось, що прихильники будуть голосувати заздалегідь і частіше за свої улюблені міста.”

68 міст призначено до голосування у всьому світі, включаючи наступні:
Амстердам
Афіни
Барселона
Пекін
Белград
Берлін
Богота
Бостон
Братислава
Брюсель
Бухарест
Будапешт
Буенос-Айрес
Каір
Кейптаун
Каракас
Кардиф
Чикаго
Копенгаген
Дубаї
Дублін
Единбург
Франкфурт
Хельсинки
Гонконг
Стамбул
Ієрусалим
Київ
Куала-Лумпур
Лас-Вегас
Лісабон
Любляни
Лондон
Лос-Анджелес
Ліон
Мадрид
Мельбурн
Мехіко
Монреаль
Москва
Мумбаї
Мюнхен
Нью-Йорк
Осло
Париж
Прага
Квінстаун
Рига
Ріо-де-Жанейро
Рим
Сант’яго
Сеул
Шанхай
Сингапур
Софія
Санкт-Петербург
Стокгольм
Сідней
Таллінн
Токіо
Торонто
Ванкувер
Відень
Вільнюс
Варшава
Вашингтон, округ Колумбія
Загреб
Цюріх

Більш ніж 70 років офіційний рейтинг гри Монополія являв собою більшість елітних місцезнаходжень окремих міст. Однак, нещодавно, компанія Parker Brothers запросила шанувальників гри допомогти у поновленні рейтингу у своїх країнах, щоб показати, як би виглядав рейтинг гри, якби він був створений зараз, а не в 1935 році. Голосування привело до створення версії "Here & Now" у кожній країні - і результати часто були разючими! Що стосується Франції, Париж ніколи не був у рейтингу гри. У Сполучених Штатах, потужний мегаполіс Даллас виявився серед міст із низькою орендною платою. В Австралії шанувальники залишили більше 17 мільйонів голосів. Що ж стосується Великобританії, тут було віддано більшу кількість онлайн голосів, чим на виборах в органи місцевого самоврядування, які проходили в той самий час.
Міста, що потрапили у фінальний рейтинг гри в результаті голосування, будуть оголошені в серпні 2008 року. Нова Монополія Here & Now: Світове видання з'явиться в магазинах світу восени 2008 року.

З 1935 року було продано більш ніж 250 мільйонів копій МОНОПОЛІЇ в 103 країнах на 37 мовах. Було опубліковано більш ніж 200 різних видань гри, але найбільш популярною залишається класична "Номер Дев'ять". Ніжно названа за своїм оригінальним серійним номером, в "Номер Дев'ять" використовуються назви вулиць Атлантик-Сіті, та гра дуже схожа з тією, котру Чарльз Дэрроу подавав на розгляд у компанію "Паркер Бразерс". Назва й логотип МОНОПОЛІЇ, характерний дизайн ігрової дошки, 4 квадратних кути, ім'я й характер містера МОНОПОЛІЯ, а також всі характерні елементи дошки й ігрових деталей є торгівельною маркою Хасбро, що володіє правами на гру і її оснащення.
© 2007 Хасбро, Усі права захищені.

Хасбро є світовим лідером продаж дитячих і сімейних розважальних товарів і послуг, включаючи дизайн, виробництво й маркетинг ігор і іграшок, починаючи від традиційних і закінчуючи високотехнологічними. Як в усьому світі, так і в США її бренди й товари PLAYSKOOL, TONKA, MІLTON BRADLEY, PARKER BROTHERS, TІGER та WІZARDS OF THE COAST забезпечують найвищу якість і найбільш пізнаваний ігровий досвід.

Немає коментарів: