пʼятницю, 29 серпня 2008 р.

Цікаві факти про «Монополію. Тут і зараз»: Світова версія



  • Спільна у Монреалю та Риги не лише темно-синя група власності, а також пристрасть до зимового хокею, котрий є спортом № 1 у обох містах, жителі яких люблять дивитися його і самі грають у нього. Насправді, один студент Університету МакГілла у Монреалі першим написав правила гри у хокей 1875 року. Сьогодні Монреаль уславлений своєю хокейною командою «Монреаль Канадієнс», а Рига – своїм хокейним клубом «Динамо Рига».
    – Вайра Віке Фрейберга, шостий президент Латвії і перша жінка-президент у цій країні, отримала ступінь доктора філософії в Університеті МакГілла у Монреалі. Її президентський термін скінчився 2007 року.

  • Десять з міст, котрі входять до гри, приймали у себе Олімпійські ігри, включаючи Монреаль (1976 р.). Світло-синя група міст є найбільш «спортивною» у грі, а три міста з цієї групи власності приймали у себе літні олімпійські ігри: Атени (2004 р.) Барселона (1992 р.) та Токіо (1964 р.).

  • «Монополія. Тут і зараз: Світова версія буде продаватися у більш, ніж 50 містах та на 37 мовах.

  • Дві країни отримали право включити до гри більш, ніж одне своє місто: Канада та Китай. Канадські міста – Монреаль, Торонто та Ванкувер. Китай представлено Бей джином, Шанхаєм та Гонконгом.

  • Існує лише одна «кольорова» мовна група – червона група власності. Англійська мова є основною у трьох містах цієї групи: Лондоні, Нью-Йорку та Сіднеї.

  • Просто звіть їх братами! Пурпурова група власності – дім міст-побратимів. Торонто – побратим Києва та Стамбула, котрі тепер є його сусідами й у грі.

  • Найбільш населене місто у грі – Шанхай з населенням у 18,4 мільйони мешканців. А найменша кількість населення у Гдині, де його кількість становить 252 443 чоловік.

  • Літо спекотне у багатьох містах гри, але найвища літня температура у Гонконзі – 33 градуси за Цельсієм (92 градуси за Фаренгейтом) у липні. Монреаль – найхолодніше місто взимку. Його середня температура у січні сягає 16 градусів за Цельсієм (4 градуси за Фаренгейтом) .

  • У традиційній грі «МОНОПОЛІЯ» проспект Карла Маркса у Дніпропетровську має найбільшу площу власності. У новій версії за цим показником його обігнав Лондон.

  • У багатьох містах, котрі увійшли до гри, є багато хмарочосів. Найвищий хмарочос – у Тайпеї. Він зветься «Тайпей 101» і його висота сягає 449 метрів, а в Торонто знаходиться найвища у світі башта, висотою 553 метри. Гонконг містить найбільшу кількість хмарочосів – 7 681.

  • Протягом голосування канадці виявили найбільший ентузіазм, там голосувало найбільше мешканців за їхні три міста, котрі і увійшли до гри.

  • Міста з брунатної ділянки власності. Туди увійшли Тайпей та Гдиня шляхом письмового голосування. Міста з найбільшою кількістю голосів у письмовому голосуванні дістали право на бонусне голосування у березні 2008 року. Два міста, котрі дали найбільшу кількість голосів, отримали власну ділянку у грі.

  • Якби ви змогли відвідати усі три міста з кожної кольорової групи власності під час світової подорожі, то відвідини міст помаранчевої ділянки (Шанхай, Ванкувер, Рим) вимагали б подолати між ними загальну відстань у 25 100 повітряних миль (40 390 кілометрів). За контрастом, подорож між містами зеленої групи власності (Кейптаун, Бєлград, Париж) вимагала б подолання найменшої відстані – лише 7 850 миль (12 633 кілометри).

  • Три ділянки власності тепер будуть відвідуватися гравцями частіше, оскільки їх туди скеровуватиме Об’єднаний Благодійний Фонд та Карта Випадковостей (Несподіванок). Це Монреаль, Лондон та Стамбул.

  • Валюта «Монополії. Тут і зараз»: у Світовій версії це Монопольний долар, котрий тепер позначено новим символом – великою літерою «М» з двома горизонтальними лініями посередині.

  • Міст, котрі не є китайськими, але мають власні «Китайські містечка», у грі аж вісім. Оранжева ділянка, крім Шанхаю, включає до себе Ванкувер, у котрому найбільше «китайське містечко» у Канаді і друге за розміром у Північній Америці. Крім того, туди увійшов Рим, у котрому «Китайське містечко» включає у себе сотні китайських ресторанів та крамничок.

Немає коментарів: